Sunday, 10 June 2012

Lexis Water Chalet, Port Dickson

9 June 2012 - 10 June 2012

Yeah, today is hubby's birthday.. urmm ada sesuatu menanti hubby..

Memula, pergi buat follow-up dulu kat KPJ Selangor. Dr Shahbahiah takde hari ni..So, ganti dengan Dr Siti Esah.. Result tak berapa memberangsangkan..suspected Endometriosis pulak.. so, kene check darah..
Tak sudi nak pandang, huh! (takutttttt...)
Siap ambik darah hubby pun tanya nak kemana.. dgn muka confidentnya jawab "PD".. berulang kali tanya..jawapan tetap sama "PD"..padahal dah siap beg baju dalam boot..hubby tak tahu.. memandangkan dah kene cucuk kiri kanan, tak boleh la nak drive..so, hubby drive ikut arahan..

Day 1:  Okay dah sampai.. Surprise!
Opening his birthday gift


Lexis ni bersebelahan dengan Grand Lexis, PD. Kalau Grand Lexis, ada swimming pool kat dalam bilik.. masa tu, dah fully booked sbb school holiday. We've got discounted rate which is -20%. Bathroom boleh bukak bumbung..so, mandi berbumbungkan langit.. hehe



Swimming pool takde, ada bath tub je

Org kat bawah boleh intai
Dinner? seperti biasa, akan cari seafood.. ada medan ikan bakar MPPD berdekatan..makanan biasa je..tapi sangat la mahal..gatai lagi nak duduk atas laut punya..
Ketam berlada
Sotong Bakar
Udang 3 Rasa
3 Lauk ni lebih kurang RM150.00.. Jeram jauh lebih murah hehe

Day 2: Balik. Ok Bye. Tempat ni area lukut so jalan tak jem sangat..Tenang je tempatnya walaupun time ni minggu last school holiday. Jom tgk gambar lagi

Selain dari water chalet, ada seaview tower (room)

Ini Swimming pool..ada jacuzzi jugak

Ini lah Grand Lexis Deluxe Pool Villa

Grand Lexis, PD
Nanti nak pergi Grand Lexis pulak.. babai..

No comments:

Post a Comment